Kuhn - KUHN farm machinery: Soil Preparation-Seeding-Fertilisation--Hay/Silage Making-Bedding & Feeding
Search
  
 Productassortiment 
  
  
 KUHN Groep 
  
  
 KUHN-Geldrop BV 
  
  
 Nieuws 
  
  
 On line services 
  
  
 Werken bij KUHN 
  
  
 Leveranciers 
  
 LAMMA Award voor TWINPACT plunjer op SB 1290 iD
 Nederlandse steun voor trainingscentrum melkveehouderij in Sri Lanka
 Zilveren medaille voor KUHN foliebinding op de Britse LAMMA show
 KUHN FBP 3135, machine van het jaar 2018!
 KUHN SW 4014 bekroond met meerdere innovatie awards in 2015 !

Nederlandse steun voor trainingscentrum melkveehouderij in Sri Lanka

Al geruime tijd is KUHN Geldrop partner van Sri Lankan Dutch Dairy Solutions (SDDS). Dit is een Nederlands consortium van particuliere bedrijven en het Wellantcollege - als kennispartner vanuit het beroepsonderwijs - die Sri Lanka kennis en expertise bieden op het gebied van melkveehouderij en melkproductie. Met het plan voor het opzetten van een trainingscentrum in Sri Lanka is een belangrijke stap gezet.

Een trainingscentrum in Sri Lanka dat vakmensen opleidt voor de melkveehouderij en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van deze sector in dat land. Dat hebben het SDDS en hun Sri Lankaanse partners voor ogen. Op 22 november jl. ondertekenden de partijen in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur in Sri Lanka een intentieverklaring.


Beroepsonderwijs melkveehouderij
Het is de eerste stap in het realiseren van een ‘Dairy Training Centre’. Het trainingscentrum gaat beroepsonderwijs bieden binnen de praktijk van een commerciële, duurzame melkveehouderij waar de melkproducten ook worden verwerkt. De studenten doen praktische vaardigheden op en halen een internationaal erkend diploma.

Groeiende vraag naar vakmensen
In Sri Lanka groeit de consumptie van verse melk en zuivelproducten. Daarmee stijgt ook de vraag naar goed opgeleide werknemers in deze sector. Op weg naar een zelfvoorzienende melkproductie in Sri Lanka, is er veel vraag naar praktische professionals voor melkveehouderijen en melkverwerkingsbedrijven.

Volgende stappen
Het Nederlandse consortium Sri Lankan Dutch Dairy Solutions (SDDS) ondertekende de intentieverklaring met de Universiteit van Peradeniya en de Sri Lanka Association of Animal Production (SLAAP). Begin 2020 zal een werkgroep waarin alle partners vertegenwoordigd zijn, een gedetailleerd projectplan opstellen inclusief een voorstel voor de locatie en het tijdpad.Zie ook: https://www.dairysolutions.lk/mou-for-dairy-training-centre-in-sri-lanka/

  KUHN WEBSITE    SOCIAL NETWORKS  

RSS

YouTube
KUHN-Geldrop BV- Nuenenseweg 165 - 5667 KP GELDROP - NEDERLAND - Tel: +31(0)40 2 89 33 00