Kuhn - KUHN farm machinery: Soil Preparation-Seeding-Fertilisation--Hay/Silage Making-Bedding & Feeding
Search
  
 Productassortiment 
  
  
 KUHN Groep 
  
  
 KUHN-Geldrop BV 
  
  
 Nieuws 
  
  
 On line services 
  
  
 Werken bij KUHN 
  
  
 Leveranciers 
  
 KUHN-Geldrop BV
 Geschiedenis

1937 tot 1961

1937 tot 1961

1937Een lening van 5.000 gulden uit handen van de Baron van Geldrop ten tijde van de economische crisis heeft P.J. Zweegers (PZ) in staat gesteld zich uit te kopen van zijn zakenpartner. Gelria (afgeleid van Geldrop) produceerde stationaire ‘dorskasten’, lijnzaad oliemolens (€12,50 verkoop prijs) en graanmolens.
1940Tijdens de tweede wereldoorlog werden graanmolens gemaakt voor huishoudelijk gebruik zodat de mensen brood konden bakken. Boeren werden geholpen met het repareren van werktuigen met ‘oud ijzer’ en hout, in ruil voor graan, vlees, melk en eieren. Zodoende werden deze tijden van tekorten toch doorgekomen met de 25 werknemers. Uienafstaartmachines, aardappelsorteerders en waterpompen werden later aan het programma toegevoegd.

1948Op een leeftijd van 57 jaar overleed de grondlegger van het bedrijf. Zijn zonen Jan, Tony, Piet en André zetten het bedrijf voort.
1953De eerste februari van 1953 begaven de dijken het in het zuidwesten van Nederland met een catastrofale overstroming tot gevolg. Door het zoute water was het nodig de landbouwgronden te ontzilten. Geldrop kon de juiste strooiers hiervoor leveren.
1957Dankzij een strategische beslissing stapt het bedrijf in het hooibouw segment met de welbekende PZ snelhooier.
1961Een nieuwe productielocatie, 20 km buiten Geldrop, wordt gebouwd voor de PZ ‘Zanoria’. Deze mechanische zaaimachine had als eerste nylon zaaipijpen. Daarnaast werd er de ‘Alpine’ mestverspreider gebouwd waarvoor Zwitserse Alpen boeren een subsidie van CHF 800 van de Zwitserse overheid kregen.
  KUHN WEBSITE    SOCIAL NETWORKS  

RSS

YouTube
KUHN-Geldrop BV- Nuenenseweg 165 - 5667 KP GELDROP - NEDERLAND - Tel: +31(0)40 2 89 33 00