Kuhn - KUHN farm machinery: Soil Preparation-Seeding-Fertilisation--Hay/Silage Making-Bedding & Feeding
Search
  
 Productassortiment 
  
  
 KUHN Groep 
  
  
 KUHN-Geldrop BV 
  
  
 Nieuws 
  
  
 On line services 
  
  
 Werken bij KUHN 
  
  
 Leveranciers 
  
 Het verschil dat KUHN maakt
 Vestigingen wereldwijd
 Missie & Visie
 Kerncijfers 2019
 KUHN Group fabrieken en verkooporganisaties
 Geschiedenis

1828 tot 1945

1828 tot 1945Opgericht in 1828 door Joseph Kuhn, smid van beroep start met het produceren van weegapparatuur en in 1864 met dorsmachines. Een grote verandering vond in 1864 plaats toen, middels het kunnen gebruiken van de nieuwe Parijs-Straatsburg spoorlijn en de uitzonderlijke periode van welvaart in Frankrijk op dat moment, Joseph Kuhn verhuisde naar Saverne om daar een fabriek voor de productie van landbouwmachines op te zetten.

In het begin van de 20e eeuw, werden er wekelijks tientallen machines geproduceerd in de werkplaatsen in Saverne, die tevens over een eigen gieterijj beschikte.
Na Duits te zijn geworden in 1871 en vervolgens weer Frans in 1918, was KUHN een regionaal bedrijf dat hoofdzakelijk voor de Elzasser landbouw werkte.

Na een decennium van groei, bracht de Tweede Wereldoorlog de ontwikkeling tot een plotselinge stilstand. In 1945, financieel verzwakt en na het verlies van vele klanten, ging het bedrijf op zoek naar een partner om de activiteiten voort te kunnen zetten.

1828Joseph Kuhn, smid van beroep uit een nabijgelegen dorp van Saverne, start met het produceren van weegapparatuur.

1864Geassisteerd door zijn broers, verdiepte Joseph Kuhn zich verder in de productie van landbouwmachines. Gebouwen werden gebouwd op de plaats waar de fabriek tot op de dag van vandaag nog staat, naast de Straatsburg - Parijs spoorlijn.

1921Speciale werkplaatsen worden gebouwd die geschikt zijn om de dorsmachines te assembleren. Hun kwaliteit droeg bij aan KUHN’s goede reputatie.

1928Kuhn viert haar 100 jarig bestaan en produceert gemiddeld 1000 dorsmachines per jaar. De productie van maaiers, schudders en schud-harkcombinaties nam gestaag toe.

1945De productie in de fabriek wordt hervat na de onderbreking door de Tweede Wereldoorlog.

  KUHN WEBSITE    SOCIAL NETWORKS  

RSS

YouTube
KUHN-Geldrop BV- Nuenenseweg 165 - 5667 KP GELDROP - NEDERLAND - Tel: +31(0)40 2 89 33 00